PANO0001-10-Pano-2

múzeumi tábor

Szeretettel várunk minden kedves kalandort múzeumi nyári táborainkba!

Aktuális év múzeumi táborának a részletei feltöltés alatt . . .

Nyári táborainkról és programjainkról bővebb tájékoztatást azok feltöltése után, az alábbi telefonszámon tudunk nyújtani:
 +36 30 / 331-7511

táboraink 2020-ban

A Kuny Domokos Múzeumnak 2020 nyarán három tábor megszervezésére nyílt lehetősége. Július elején került sor a már hagyományos művészeti táborunkra, a Palettata táborra, ahol a gyermekek a színekkel ismerkedhettek meg játékos formában. Különböző színekkel, színhangulatokkal, festőnövényekkel dolgozhattaka tábor napjain.

Ezt követte a Múzeumi drámatábor, amelyet idén először hirdetett meg a múzeum. Drámajátékok és jelenetkészítés során különböző régi tárgyakhoz, a múzeumi gyűjtemény néhány darabjához kerülhettek közelebb a gyermekek.

Július végén pedig a helyi történelem iránt érdeklődők számára került megrendezésre a Tata helytörténeti tábor. A tábor kapcsán a fiatal táborozni vágyók megismerkedhettek a tatai vár történetével, történelmi eseményeivel. Ellátogattak a Német Nemzetiségi Múzeumba, ahol a török kor utáni sváb betelepítéssel, a sváb kultúrával foglalkozhattak. Továbbhaladva a történelmi idősíkon, az Esterházy családon át fedezhették fel Tata jellegzetességeit.

Táborainkban rengeteg élménnyel, múzeumi és történelmi tudással gazdagodtak a táborozó gyerekek.

Négy elem múzeumi tábor

A tábor a Négy elem címet viseli: minden nap az egyik alapelemmel kapcsolatos múzeumpedagógiai foglalkozásokon, játékokon, alkotó tevékenységen vehetnek részt a táborozók. Csütörtökön a kirándulni vágyók számára is tartogatunk meglepetést…
Az utolsó napon a tábor során készült alkotásokkal, játékokkal és meglepetésekkel szeretnénk a szülőknek kedveskedni egy kiállításmegnyitó keretében.

PALETTA tábor

Szeretettel várunk minden kalandozni vágyó gyermeket hagyományos művészeti táborunkba.