Kuny

programok

Események betöltése

« Összes Események

Tudományos Műhelyek Komárom-Esztergom vármegyében

október 15 @ 09:00 - 17:00

A „Tudományos Műhelyek Komárom-Esztergom megyében” című konferenciát tizenegy évvel ezelőtt szervezte meg első ízben a tatai Kuny Domokos Múzeum. A cél az volt, hogy hiánypótlásként egy olyan szakmai fórumot hozzon létre és vezessen be a megyei hatókörű városi múzeumként működő intézmény, ami összefogja a megye területén lévő tudományos (kutató)intézményekben, így a múzeumokban, könyvtárakban, levéltárakban zajló tudományos kutatásokat és azokat a kutatókat, akiknek kutatási szakterülete Komárom-Esztergom megye területére összpontosul.

A konferenciasorozat elindításakor alapvető szempont volt, hogy az intézmények közötti együttműködések alapjait megszilárdítsuk, s ennek már számos területen vannak gyakorlati eredményei is. Komárom-Esztergom megye területén több múzeum, levéltár, könyvtár működik, a vármegye pedig közel található Budapesthez. Több országos intézmény is folytat kutatásokat a régióban, melyekről részletesebb beszámolót nyújthatnak a tatai konferencián.

A cél kettős: megismertetni egymás kutatásait, bemutatni a legfrissebb eredményeket, valamint lehetőséget nyújtani bizonyos aktuális témakörök részletesebb elemzésére és kiemelésére, különböző évfordulók kapcsán. Kutatási témáink és eredményeink megismerése ezáltal alapot teremthet a közös gondolkodásra, egyes kutatások terén különféle diszciplínák bevonására és további együttműködésekre. A konferencia szolgálja a közösségek erősítését, hiszen a közösség teremtő ereje a tudományok terén is nélkülözhetetlen az eredmények eléréséhez.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

További információ:
Tel.: 34/381-251, 30/331-7520, E-mail: info@kunymuzeum.hu

Részletek

Dátum:
október 15
Időpont:
09:00 - 17:00

Helyszín

Tatai vár
Váralja u. 1-3.
Tata, Komárom-Esztergom vármegye 2890 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 34/381-251, +36 30/331-7520
View Helyszín Website
Scroll to Top
Megszakítás