Kuny

hírek

Város – képek, Tata a festészetben

Mit nyújtott Tata a művészek számára? Mit láttak benne, hogyan értelmezték a kisváros karakterét, meghitt részleteit, nagy motívumait? Mit nyújtott nekik a város, és mit adtak ők Tatának? – ezekre a kérdésekre keresi a választ a kötet, az életművek, azon belül is a tatai városábrázolások bemutatásával, és számos gyönyörű képpel.

Kövesdi Mónika a kötet szerzője, szerkesztője ezekkel a szavakkal ajánlja a kötetet: “Művészeink nem tudták kivonni magukat a hely varázsa alól. Az egyes életművekben visszatérő módon vagy állandó modellként, egyes, kedvelt részleteiben, vagy tarka szövetének változatosságában köszön vissza a helyszín, a háttér, a kulissza – maga a város. A festők által megörökített városképi részleteket, vedutákat – városunk tükörképét – szemlélhetjük az alkotásokban, amelyeket kötetünkben bemutatunk.”

A kötetet írta és szerkesztette: Kövesdi Mónika művészettörténész, fényképezte: Varga Edit múzeumi fotós, tervezte: Szabó Andrea grafikusművész. A kötet a Kuny Domokos Múzeum gondozásában a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

A kötet a helyszínen megvásárolhat, melyet a szerzők dedikálnak.

A program ingyenes, külön regisztráció nem szükséges.

További információ az eseménnyel kapcsolatban:
E-mail: info@kunymuzeum.hu
Telefon: +36 34/381-251, +36 30/331-752

Scroll to Top
Megszakítás