Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Várak és kastélyok – ahogy csak kevesen látják

Október 30-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsér nagyközség delegációja látogatott múzeumunkba Klicsu Ferenc alpolgármester vezetésével. A „TUdástranszfer mint ZSinórmÉRték (TUZSÉR) – Transz- és internacionális kulturális együttműködések a Kárpát-medencében” című projekt keretében megvalósuló tanulmányút első állomásaként intézményünk adott otthont a „Várak és kastélyok – ahogy csak kevesen látják. Az üzemeltetés, a finanszírozás és a programkoordináció kérdései” című workshopnak. Az esemény aktualitását a tuzséri Lónyay-kastély jövőbeni hasznosítási kérdései adták.
A delegációt és a helyi érdeklődőket Dr. Schmidtmayer Richárd múzeumigazgató köszöntötte, rámutatva a tatai vár különlegességeire. Múzeumunk részéről Nagy Roland kommunikációs munkatárs prezentációja nyitotta a felszólalók sorát „A Kuny Domokos Múzeum bemutatása a számok tükrében” című előadásával. Vavra Áron projektmenedszertől „A tatai Esterházy-kastélyegyüttes felújítása, a fenntarthatóság és az üzemeltetés várható kérdései” című előadásában a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. aktuális helyi tevékenységéről hallhattak. Végül egy valódi gyöngyszemmel, a majki Kamalduli Remeteséggel, „Magyarország Csend-szigetével” ismerkedhettek meg a szabolcsi vendégek Ferpász Boglárka létesítményvezető-helyettes kalauzolásával.
Az előadások után lehetőség nyílt építő jellegű, kötetlen beszélgetésre, eszmecserére, amely után a csoport tovább folytatta tanulmányútját Pápa irányába.

Borítókép forrása: http://tuzser.hu

Egy kisváros a hátországban - kiállítás