a kuny domokos múzeum kiadványai

Tata vára

Cím: Tata vára
Alcím: Történeti kalandozás a XV-XVI. században

Ára: 600 Ft.

Kedves Látogató, induljon el egy izgalmas történelmi kalandozásra Tata csodás Várában, amelynek kövei évszázadok tanúi. Történetünk Lackfi István nádor lakótornyától indul , amelyből Luxemburgi Zsigmond királyunk varázsolt pompás Vadászkastélyt, amely a király pihenésének, vadászlakomáinak elegáns színteréül szolgált, ezzel nyeri el a város királyi rangját, ahol híres uralkodók, koronás fők is megfordultak.
Várunk Mátyás király alatt is királyi nyaralóhely, de tovább szépül, mivel a király a reneszánsz szerelmese, ebben csodás stílusban újul meg a Zsigmondi alapvár. Ez a korszak jelenti a Vár igazi fénykorát, hatalmas királyi vadászatokkal, reneszánsz mulatságokkal.
A 16.századtól már a végvári rendszer része és a török kori háborús pusztítás bizony sebeket ejtett rajta és a városon is.
Ezután szerencsére az Esterházyak jóvoltából eljön Tata és a Vár újjászületése, elkövetkezik a második virágkor, a csodálatos főúri korszak a Barokk jegyében.
Induljon el kiadványunk lapjain egy izgalmas utazásra, oldja meg a játékos feladatokat, ismerje meg a Vár történetét, szépségeit és maradandó élményekkel lesz gazdagabb !
Ajándékozza meg családját ezzel a szép kiadvánnyal és induljanak el Tata Várának kalandos megismerésére !