Hatoslottó várható főnyeremény

  1. Kaszinó Ahol Nincs Letét Játékadó: Nem a szokásos befizetési bónusz itt, ehelyett felajánlják a lehetőséget, hogy bármit nyerjen 20 nak nek 500 ingyenes pörgetések a kiválasztott játékon.
  2. Trükkök A Magyar Bónusz Blackjack Megnyeréséhez A Kaszinóban - A legjövedelmezőbb szimbólum maximum 750, a másik úriember szimbólum maximum 500, a szimbólum a két bikinis lánnyal maximum 400-at ad.
  3. Oldalak Bónuszokkal A Szerencsejáték Nyerőgép Letöltéséhez: A Paddys Szerencsés erdő a Mariachi 5, ott több mint elég.

Bónusz blackjack számoló program 2023

Bónusz Blackjack Android Játéklehetőségek És Változások 2023-Ban
Végül elvesztette teljes ösztöndíját, ezért még intenzívebben szentelhette magát a pókerjátéknak-sikerrel.
Online Kaszinó Nincs Letét Minimális Befizetéssel 5 Euró
Érdemes figyelni a WILD feliratra is.
A játékosoknak nem kell letölteniük egy alkalmazást.

Pénzt kereshet online szerencsejáték kaszinók

Fő Bónusz Blackjack És Rulett Játékok Online Platformon
Egyesíti az átfogó Betfred lotto ellenőrzőt a népszerű Betfred lottószámokkal.
Online 5 Tárcsás Magyar Pörgetések
Azok a játékosok, akik a Nordea hitelt választották, bizonyos feldolgozási díjakat kell fizetniük, mint a legtöbb hitel-és betéti kártya esetében.
Oldalak Bónuszokkal A Blackjack Szerencsejátékhoz

Hadfiak Seregszemléje – Tatai Vár, 2022.09.24.

Esti fényfestés, fáklyás bajvívás, katonai zászlók és csapatok felvonulása, csatajáték, páncélsimogató, csatacsillagdobás, Herczku Ágnes–NikolaParov-koncert, táncház – izgalmas, tartalmas és ingyenes hétvégi családi program, amiért megéri a tatai várig utazni, hiszen a látogató gyerekek és felnőttek itt nemcsak nézői lehetnek az eseményeknek, hanem részesei is.

A Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány rendezi Magyarország legnagyobb katonai hagyományőrző seregszemléjét, ahova az ország minden tájáról érkeznek hagyományőrző fiatalok, gyerekcsapatok. A tavalyi sikeres első találkozó után idén szeptember 24-én, szombaton a tatai várat veszi birtokba a katonai viseletbe öltözött több száz hadfi.

Ők a katonai hagyományőrzők, akik adott korszakok csatáit játsszák újra autentikus, az eredetinek teljesen megfelelő viseletben, több korszakból – a lovagkortól egészen az újkori honvéd kadétokig. Ezen a napon ők mutatkoznak be testközelből; a seregszemle lehetőséget ad arra, hogy az ingyenes családi eseményen bárki bepillantást nyerjen az egykori bajvívók mindennapi életébe. A látogatók bekukkanthatnak a hadficsapatok sátraiba, kérdezhetnek a bajvívásról, beszélgethetnek a csapattagokkal, kézbe foghatják fegyvereiket.

Csatajáték, páncélsimogató, csatacsillagdobás

Bárki részt vehet egy török–magyar csatában – biztonságosan, szivacsfegyverrel –, kipróbálhatja magát csatacsillagdobásban, a páncélsimogatónál a múzeumban már sokat látott harci felszerelést most alkalma lesz meg is tapogatni, sőt a láncingeket fel is próbálni. A csatában megfáradt ifjak mesterségbemutatókon és középkori kézműves foglalkozásokon vehetnek részt; érkezik egy bronzöntő, egy kovács egy teljes középkori műhellyel, egy pénzverde, a gyerekek és felnőttek kipróbálhatják a középkori kötélverést, kézi textilnyomást és ékszerkészítést.

A szervezők mindenkit bátorítanak, hogy – ha van saját – egyenruhában, viseletben vegyen részt a rendezvényen.

Mátyás király-séta színészekkel

A nap során négy alkalommal indulnak a Mátyás udvarát és a török kort megidéző, mozgalmas történelmi séták a vármúzeum bejáratától. A várban és várudvarban a 40 perces színházi elemekkel színesített túrák a korszak nagyjait, jelentős eseményeit elevenítik meg.

Herczku Ágnes–Nikola Parov-koncert, táncház

A délben kezdődő hadfiak látványos felvonulása után a színpadon a Rezeda Népzenei együttes

lép fel, őket követi a Bajvívók Bandája, az Aprája Dudazenekar és a Misztrál. A táncházat követően hazánk egyik legnevesebb világzenei énekese Herczku Ágnes ad koncertet Nikola Parovval az oldalán, majd a fényfestés és a fáklyás bajvívás után a Bordó Sárkány zenekar koncertje zárja az idei eseményt.

Katonai zászlók és csapatok felvonulása, fényfestés, esti fáklyás bajvívás

A program talán leglátványosabb elemei, amikor a csapatok élő historikus zenés kíséret mellett – a Hadtörténeti Múzeumban őrzött eredeti történelmi zászlókkal teljesen megegyező – rekonstruált lobogókkal vonulnak fel a vár körül, sötétedés után pedig a duda hangjára és a dob ritmusára fáklyakörben bajvívnak a bátor ifjak, és ekkor kerül sor a páncélos lovagok viadalának döntőjére is. Mindezt a tatai vár falára vetített lenyűgöző fényfestés koronázza meg; Jankovics Marcell és Méry Gábor Felvidéki gótikus templomok I-XII. című albumsorozatának válogatott fotói jelennek meg a falakon.

Minőségi gasztronómia

Érdemes már ebédidőben érkezni, a programot már az elejétől követni, hiszen remek ebédet lehet elkölteni a várban, ahol hazánk legjobb foodtruckosai közül tatára érkezik többek között a Patisson.kitchen, a Fóti Sörfőzde, finom kávékülönlegességekkel készül a Caffé Go, a lokalitás jegyében pedig a neszmélyi Hilltop Borbirtok is kivonul zamatos borokkal, fröccsökkel, házi szörpökkel, és természetesen nem maradhat el a bükkfaszénen sült kürtőskalács sem.

Baba-mama sátor

A szervezők gondoltak a legkisebbekre is; a baba-mama sátorban lehetőség lesz kicsit elvonulni kettesben a babával.

PROGRAM

12:00               Hadfiak felvonulása

13:00–13:20    Rezeda Népzenei együttes

13.30–15:00    Egyesületek bemutatói

15:00–15:30    Bajvívók Bandája, Aprája Dudazenekar

15:30–16:45    Oh, én édes Hazám! – Misztrál zenekar koncertje

16:45–17:45    Táncház

17:45–19:00    Herczku Ágnes és Nikola Parov koncertje

19:00–20:00    Felvidéki középkori templomok gótikus táblaképeiből készült fényfestés

Közben: gyermekek éjszakai fáklyás bajvívása historikus élőzenei kísérettel

20:00–22:00    Bordó Sárkány zenekar koncertje

Egész nap:

Hagyományőrző ifjak felvonulása

Harci bemutatók

Török–magyar csatajáték

Buhurtviadal* (páncélos lovagok viadala)

Csatacsillagdobás

Fegyversimogató

Pácélsimogató

Íjászat

Kézműves programok

Mesterségbemutatók

Mátyás király-séták indulási időpontjai (időtartam: 45 perc): 11h, 13h, 15h, 17h, találkozó a vármúzeum bejáratánál

*A buhurt eredetileg egy középkori, lovagi sport. A viadal során két, egyenlő létszámú lovagokból álló csapat mérkőzött meg egymással, a cél az ellenfél lefegyverzése, foglyul ejtése vagy föladásra kényszerítése volt. A buhurt ma már a páncélos történelmi vívás elnevezése. /Forrás: Magyar Buhurt Szövetség/

A Történelmi Hadi Akadémia Alapítványról és Zsolnai Gáborról

A Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány katonai hagyományőrzéssel, ezen keresztül ifjúságneveléssel foglalkozik; bajvívó szakköröket, rendhagyó történelemórákat tart általános iskolákban és gimnáziumokban, hiteles ostromjátékokat és zarándoklatokat szervez történelmi helyszínekre, emellett viseletkészítő tanfolyamokon oktatja az autentikus ruházat készítését, filmeket, podcastokat készít, valamint a témába vágó könyveket is kiad. Az akadémia kurátora Zsolnai Gábor, a veresegyházi székhelyű Bajvívó Magyarok Hagyományőrző Egyesület vezetője, Magyarország legnevesebb és leghitelesebb bajvívásoktatója, aki a szakkörök mellett rendhagyó, izgalmas történelemórákat tart meghívásra általános és középiskolákban, valamint évente több ezer gyereknek tanítja a bajvívás fortélyait az Erzsébet-táborokban.

További információ:

Szende Gabriella

kommunikációs vezető

 E-mail: rendezveny@thakademia.hu

Tel.: +36205996630

 A rendezvény támogatója: Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

fb-share-icon