Visszajövünk! – Sajtótájékoztató az újranyitásról

Június 3-án délután közös sajtótájékoztató keretében számolt be az újranyitásról a Kuny Domokos Múzeum, a Városkapu Közhasznú Zrt. és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület vezetője.

 

Dr. Schmidtmayer Richárd múzeumigazgató köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit a várpresszó teraszán. Ezt követően Berczelly Attila vezérigazgató beszélt  a turisztika területén Tata előtt álló legfontosabb kihívásokról, valamint ismertette, hogy a  Városkapu Zrt. fenntartásában lévő turisztikai látványosságok  milyen ütemben nyitnak.


Magyarics Gábor az elmúlt időszakot tekintette át, majd elmondta, hogy a Tourinform Iroda június 2-a óta már fogadja az érdeklődőket, június 12-én pedig már “A várbörtön legendája” szabaduló játék és az Oroszlányi Bányászati Múzeum területén lévő interaktív játék is várja a látogatókat.

 

Dr. Schmidtmayer Richárd a pandémiás veszélyhelyzetet követő nyitásról, a nyári táboroztatásról, a közeljövő eseményeiről, tervezett programokról tájékoztatta a sajtó megjelent munkatársait. Kiemelte, hogy a Vármúzeum a június 19-i nyitás után keddtől vasárnapig 8 és 18 óra között várja a látogatókat. Reggel 8 és 10 óra között egy védett idősávot tartunk fenn a 65 év feletti látogatóink számára. A nyitás hétvégéjén pedig a Régészet Napjához kapcsolódó programokkal várjuk a családokat, amelyek jellemzően szabadtéren, a várudvaron zajlanak majd.