Január 30-án rózsaszínbe öltözik a Tatai Vár

A világ egyik legnagyobb országúti kerékpárversenye a Giro d’ Italia idén Tatára is ellátogat. A világhírű sportesemény egyik előzetes rendezvénye, a Rózsaszín Fények Éjszakája alkalmából, január 30-án csütörtökön rózsaszín fényben pompázik majd a Tatai Vár.

A versenyt közel 200 országban, több mint 800 millióan követik nyomon a tv képernyők előtt. A helyszínen, Olaszország útjain napról-napra százezrek figyelik és biztatják a versenyzőket. A megmérettetés 21 szakaszból áll, 22 csapat 176 kerékpárosa áll majd rajthoz. Idén május 9. és 31. között rendezik meg a versenyt, melynek első három napján Magyarországon halad át a mezőny. Az első napon Budapesten egyéni időfutammal indul a verseny, a második napon május 10-én a Budapest – Szentendre – Esztergom – Tata – Pannonhalma – Győr útvonalon, míg a harmadik napon a Székesfehérvár – Veszprém – Tihany – Hévíz – Nagykanizsa távon kerékpároznak végig. Tatán, május 10-én délután 15:30 és 15:45 között szurkolhatunk a sportolóknak. A kerékpárosok Agostyán felől érkeznek, majd a Somogyi Béla úton át jutnak el a körforgalomhoz. Onnan, az Ady Endre úton haladnak néhány métert és befordulnak a Bartók Béla útra. A Május 1. útra a Művelődési Központ után a benzinkútnál hajtanak rá, ott egy hosszú egyenes szakasz következik, amelyen gyorsasági hajrá is lesz. A várost Kocs felé hagyja el a verseny.

Január 30-án egy előzetes rendezvény érinti Tatát, a Rózsaszín Fények Éjszakája. A kerékpárverseny hivatalos színe a rózsaszín, ezért azokon a településeken, ahol májusban áthajt majd a mezőny, egy jellegzetes épületet világítanak meg ebben a színben. Csütörtökön 17:00 és 19:00 óra között a Tatai Vár Öreg-tó felőli oldala ragyog majd rózsaszínben, érdemes lesz tenni egy sétát a tóparton, a szervezők várják az érdeklődőket a helyszínen.

Forrás: tata.hu – Tata Város Hivatalos Honlapja