Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Véget ért a várva várt Négy elem tábor!

Idei múzeumi táborunk a négy elemről szólt: minden nap az egyik alapelem került terítékre, a gyerekek a négy elem szerint alkottak csapatokat. A napokat játékokkal és múzeumpedagógiai foglalkozással kezdtük, megkerestük az adott elemhez kapcsolódó kiállítási tárgyakat, történeteket, amelyeket az élménypedagógia különböző eszközeivel, interaktív módon ismertünk meg. A foglalkozásokat követően rengeteg játék és kézműves foglalkozás, kísérlet hozta közelebb a gyerekeket az elemekhez.

A tűz napján beszélgettünk a melegítésről, világításról, kályhákról és kandallókról, majd lámpásokat és lávalámpát készítettünk. A víz napján a Német Nemzetiségi Múzeumban megismertük a malmok történetét és működését, elveszett kislibák nyomába eredtünk és megtanultuk, hogy mire jó a vízi vár. Végül szappan- és buborékfújók készítésével zártuk a napot. A harmadik napon a római freskótermet fedeztük fel a levegőhöz kapcsolódó témákon keresztül: megelevenedett Daidalosz és Ikarosz vagy Ganümédész és sok-sok repülni tudó állat vagy mitológiai lény. Nem maradhatott ki a papírsárkány készítés és eregetés sem, illetve hatalmas zászlókat is batikoltunk. A föld napján ellátogattunk a Magyar Természettudományi Múzeumba, ahol a Természetbúvár-teremben mindent kézbe vehettünk, megtapinthattunk, megismertük a természet törvényszerűségeit, érdekességeit és szépségét.

Az utolsó napon az elemek összegzését követően a gyerekek saját kis bungalókat készítettek, „ősembereset” játszottak és végül így fogadták a saját munkáikból berendezett kiállításra a szülőket.

Köszönjük ezt a fantasztikus, élménydús, tanulságokkal teli hetet!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás