Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Várostörténeti Vetélkedő

A hét elején kétnapos Várostörténeti Vetélkedőre hívtuk Tata városának felső tagozatos diákjait. A „Tata? Tóváros? Tatatóváros!” címet viselő, az 1938-as városegyesítés témakörére épülő megmérettetés hétfőn vette kezdetét, amikor a tanulók a város különböző pontjain szerezhettek új és értékes információkat Tata történelméről, a múlt összefüggéseiről múzeumunk munkatársainak segítségével.

A csapatok jártak az Angolkertben, a Zenepavilonnál, a Haranglábnál, a Nepomucenus-malomban, a Várban, valamint a Piarista rendháznál. Az állomásokon a megszerzett tudáson túl izgalmas feladatokat teljesítettek, amelyeknek pontjai a másnapi „döntő etapra” kerültek feljegyzésre.

Kedden a Vár időszaki kiállító termébe vártuk a csapatokat, ahol szakértő zsűri előtt szintén izgalmas és interaktív, ugyanakkor az előzetes olvasmányokra és az előző nap hallottakra épülő feladatok várták őket. A nebulók örömmel vetették bele magukat a versengésbe, amelyért mindenki megkapta méltó jutalmát, üres kézzel senkit nem engedtünk haza!

A színes küzdelemből végül a „Pecások” csapata került ki győztesen a Fazekas Utcai Általános Iskolából, akik táborozási lehetőséget nyertek a múzeum nyári táborába. A résztvevőknek – A Fazekas Utcai Általános Iskola és a Kőkúti Általános Iskola csapatainak – ezúton is gratulálunk kiváló teljesítményükhöz!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás