Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Tatai Barokk Fesztivál

Koncertek, kiállítások – a város barokk múltjára utaló, különleges programok kínálata uralja minden évben az augusztust.

IMG_6343A Kuny Domokos Múzeum kettős kiállítással készül a Barokk Fesztiválra. “A barokk tér születése” című tárlaton a város főterének múltját mutatja be régész és a művészettörténész.

A tér 2015-ös rekonstrukcióját megelőzően zajlott a város egykor itt álló, és 1778-ig használt középkori templomának feltárása. Miután a templom a 18. században szűknek bizonyult, és nem tudta megtestesíteni az Esterházy család reprezentációs törekvéseit sem, új, nagyszabású plébániatemplom építéséről, a középkori egyház helyén pedig egy tér kialakításáról rendelkezett a gróf.

A tágas piactéren a hajdani templom emlékét egy Immaculata-emlék jelöli. A templom feltárásának eredményeit mutatja be az egyik kiállítás, az Immaculata-oszlop készítéséről, jelentéséről szól a másik tárlat.

Nem egyszerűen helytörténeti kiállításra várjuk az érdeklődőket. A földbe temetett múlt, és a földből előkerült leletek felett a magasban a Mennyek királynéja trónol: magasság és mélység, föld és ég, mulandóság és emlékezet fogalmaival szembesül a látogató.

 

 

 

barokk_kiadvany_2017_LA4 (2)

barokk_kiadvany_2017_LA42 (3)

Egy kisváros a hátországban - kiállítás