Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Kulturális Örökség Napja Vitányvárnál

A tatai Kuny Domokos Múzeum 2016-ban is folytatja a Vértes egyik legszebb várromjának, Vitányvárnak régészeti feltárását. A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében a legújabb ásatási eredményeket és a megismerhető eddig ismeretlen épületrészeket, a 2016 tavaszára elkészült, helyreállított falszakaszokat László János régész főmuzeológus mutatja be nyílt nap keretében a várfeltárások iránt érdeklődőknek, kirándulóknak és mindazoknak, akik a környék kulturális értékeinek megismerését fontosnak tartják.

A rendezvény ideje:
2016. szeptember 17. (esős időjárás esetén szeptember 24.)
Találkozási hely: Tatabánya, Rugógyár, parkoló, 10 óra 15perc.
(Megközelíthető a tatabányai buszvégállomásról 9.45-kor induló 6-os vagy a 8.40-kor induló 16-os helyijáratú busszal, amelyekről a rugógyári megállónál kell leszállni.)
Innen megyünk fel a várhoz. Igen korlátozott számban – főleg idősebbek részére – lehetőség van a vár múzeumi autóval történő megközelítésére.
A rendezvényen való részvétel természetesen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (szervezési okok miatt), amelyet megtehetnek a vitanykunymuzeum@gmail.com postafiókra küldött jelentkezéssel. A terepi és időjárási viszonyok miatt mindenki hozzon magával ivóvizet és megfelelő, bokát tartó lábbelit.

Mindenkit szeretettel várunk!

vit_meghiv

Egy kisváros a hátországban - kiállítás