Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Idén is éjszakáztunk!

Június 24-én napközben, a Víz, Zene, Virág Fesztivál színes forgatagában, a Vár egyik hűvös termében, labirintusjátékkal és többféle kirakóval vártuk a játékos kedvű Látogatókat. A helyes megoldások során kiderült, hogy valójában mindez az esti Múzeumok Éjszakája programunkhoz kapcsolódik.

Idén a Kuny Domokos Múzeum és a TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeum közös programmal készült: délután 18 órakor a Csillagvizsgáló megnyitotta kapuit, és izgatottan vártuk az Érdeklődőket. Kis várakozás után az előadóterem megtelt, és Almády Zoltán előadását hallgathattuk meg, aki a saját tapasztalatait, élményeit mesélte el a tatai barlangok feltárásával kapcsolatban. Ezután Kürthy Dóra vitte el a csapatot a közeli Porhanyóbányába, ahol az édesvízi mészkőből álló domb kialakulásáról, majd pedig a mészkő által kőbe zárt lenyomatokról, valamint az ott húzódó barlang eredetéről beszélt. Visszatérve a Csillagvizsgálóba, Kovács Bianka és Csiky Deminger Csilla régészeti szemszögből mesélt a barlangokról, valamint azok változó szerepéről az idők folyamán. A három előadás sötétedéskor ért véget, stílusosan átadva a helyet a következő témának: Nagy Sándor kalauzolta el a hallgatóságot a csillagos égbolton. Mindezek után bárki csillagásszá válhatott, és távcsővel kémlelhette az eget, többek között a Szaturnuszt is lehetett látni aznap este.

Az előadások alatt, aki inkább a kézműveskedést választotta, a Csillagvizsgáló kertjében lévő pavilonban vártuk homokkép készítéssel, nyakláncfűzéssel, kőbalta készítéssel, barlangrajz és plakett festéssel.

Köszönjük Mindenkinek a részvételt, reméljük jövőre ismét találkozunk!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás