“Lacus Felix” TÁMOP pályázat

Földrajz Éjszakája a múzeumban

Április 5-én délutántól a természettudományoké volt a főszerep a múzeumban. A program a Kőkúti Általános Iskola és a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola rajzszakkörös diákjainak műveiből készült kiállítás megnyitásával kezdődött. A lelkes alkotók az Év ásványa és ősmaradványa országos program keretében meghirdetett „Kezedben a múlt” című rajzpályázatra készített művei kerültek kiállításra. A műveket házi verseny keretében díjaztuk is, a díjak a megnyitó keretében kerültek átadásra.

Az este folytatásaként 18 órakor Kürthy Dóra geológus tartott tárlatvezetést „A magyar dinók nyomában” című időszaki kiállításban. Mindeközben kézműveskedésre is volt lehetőség, dinó-origami és dinó festés várt kicsiket és nagyokat, valamint az interaktív domborzatmodellel bárki varázsolhatott hegyeket, völgyeket, tavakat, szigeteket.

A sötét beköszöntével egy kalandos felfedező játékra invitáltuk a résztvevőket: Borzsák Réka múzeumpedagógus vezetésével több csapat felfedező paleontológus vette birtokba a dinó kiállítást zseblámpákkal, lapátokkal, mérőszalaggal és jegyzőkönyvvel felszerelkezve, hogy megfejtsék az elveszett dinó tojás titkát.

A kiállított rajzok május 19-ig, „A magyar dinók nyomában” kiállítás június 16-ig látogatható.

Egy kisváros a hátországban - kiállítás