Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Felhívás Várostörténeti Vetélkedőre

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre kerül várostörténeti vetélkedőnk. Városunkban hagyománnyá vált, hogy a Kuny Domokos Múzeum rendezi meg a tatai iskolák csapatai között a tanév végi helytörténeti versenyt. Erre ezúton hívjuk meg az iskolák csapatait és várjuk a honismeret iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

A vetélkedő címe: Tata természeti kincsei.

Idei témánk a természettudományok rejtelmeibe vezeti a csapatokat. A gyerekek megismerkedhetnek Tata különböző pontjain a földtani, őslénytani sajátosságokkal, a város geológiai múltjával, vagy a paleobotanikai gyűjteménnyel izgalmas, játékos formában.

A két napos vetélkedő időpontja: 2019. május 20-21. (hétfő-kedd) 9 órától.

Négy fős csapatok jelentkezését várjuk!

Iskolánként/osztályonként több csapat is nevezhet. Elsősorban 3-7. osztályos tanulókra számítunk. A vetélkedő első napján a város különböző pontjain egy akadályversenyen vesznek részt a csapatok, másnap pedig a múzeumban mérhetik össze tudásukat az előző napon elhangzott érdekességek, valamint előzetes felkészülés alapján. A csapatok kapnak felkészítő anyagot, amely a muzeológusok és múzeumpedagógusok által összeállított rövid, ismeretterjesztő füzetke.

A jelentkezéseket (csapatnévvel, a diákok és a felkészítő tanár nevével) 2019. május 10-ig kérjük leadni az alábbi elérhetőségen:
muzeumpedagogia@kunymuzeum.hu

A jelentkezés feltétele:

A csapatok készítsenek Tata valamely természeti kincséről, állatokról, növényekről, dombról, hegyről, vizekről stb. egy természetfotót. A fénykép témáját a csapatok választhatják ki.

A beküldött alkotásokat szakmai zsűri értékeli, ezek alapján válogatjuk ki azokat a csapatokat, amelyek részt vesznek a verseny május 20-i első napján.

Az értékelés során különösen figyeljük az ötletességet, fantáziát és a kreativitást! Nagyra értékeljük az olyan alkotásokat, amelyekben megjelenik egyfajta személyes kötődés, humor, kabala, valamilyen mondanivaló (akár környezetszennyezés) vagy fantasztikum.
A két napos versenyen a legjobb 8 csapat vesz részt!

A verseny első napján, május 20-án 6 állomást fognak érinteni a csapatok (Vármúzeum, török kori átjáró, Öveges József mellszobra, Kálvária-domb, Porhanyóbánya, lőportorony), ahol kiegészítő információkat hallhatnak a témáról, játékos formában bizonyíthatják be tudásukat, valamint számot adnak előzetes felkészültségükről.

A döntő május 21-én a Kuny Domokos Múzeumban lesz.

A vetélkedő fődíja a korábbiakhoz hasonlóan a múzeumi nyári táborban való ingyenes részvétel!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás