Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Évkönyvbemutató

2016. január 28-án, csütörtökön mutatták be a tatai vár lovagtermében a Kuny Domokos Múzeum Közleményei 21. kötetét.

A Kuny Domokos Múzeum Közleményei (az intézmény városi fenntartásba kerülése előtt Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Közleményei címen jelent meg) a megyénk és Északkelet-Dunántúl régészetéhez, történetéhez, helytörténetéhez, néprajzához, valamint képzőművészetéhez kapcsolódó tanulmányokat tartalmaz. Általában olyan témakörök szerepelnek az évente megjelenő kötet írásaiban, amelyeket korábban még nem dolgoztak fel, ezzel is segíti a felsorolt témakörökben kutatókat. Néhány esetben azonban a régebbi, más fórumokon nyilvánosságot kapott publikációk információit vizsgálják felül ezek, kiegészítik, pontosítják az adatokat. Mindezért ajánlható a kiadvány azoknak, akik megbízható, pontos és hiteles tudományos munkákat szeretnének olvasni, nem utolsó sorban igényes kivitelben.

Ezen alkalommal is a múzeumi évkönyv legújabb számát ismerhették meg az érdeklődők. A jelenlévőket Perger Gyula múzeumigazgató köszöntötte, és kiemelte, milyen fontos az évkönyv megjelenése, hiszen ezen, a tudományos munkákat tartalmazó köteten keresztül ismerhetik meg a múzeumi szakemberek munkáját, illetve a múzeumi dolgozók egymás tevékenységét is. A megyei hatókörű, városi múzeum célul tűzte ki, hogy az évkönyv megjelentetése évről évre folyamatos legyen.
A kötetet annak szerkesztője, László János régész mutatta be. Michl József Tata város polgármestere is dicsérő szavakkal méltatta az évkönyvet, majd a jelenlévő tatai intézmények és egyesületek képviselői a múzeum ajándékaként könyvcsomagot vehettek át.

Egy kisváros a hátországban - kiállítás