Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Dinó Tábor

A Kuny Domokos Múzeum először rendezett napközis tábort az őszi szünetben. Október utolsó napjain, 29-30-án vártuk a lelkes dinó rajongókat a Dinó Táborba.
Első nap mindenki elkészítette saját földtani időskáláját, aminek segítségével megismertük a Föld történetét: milliárd és millió éveket utaztunk vissza az időben, megismerkedtünk a vándorló kontinensekkel, a kialakuló és változó állatvilággal és tisztáztuk, hogy mikor is éltek pontosan a mindenki által imádott dinók. A „fárasztó utazás” közben pihenésképpen 3 dimenziós fa dinókat raktunk össze, ijesztő ragadozó, vagy éppen békés növényevő dinókat utánoztunk, vagy labdajáték közben teszteltük, ki hány dinoszaurusz fajtát ismer.
Második nap reggel izgatottan álltunk neki a Dinó Park elkészítésének: papír sablonok segítségével különböző dinófajták készültek – kiegészítve a gyermekek által otthonról hozott rengeteg dinoszauruszt -, valamint só-liszt gyurmába készítettünk rejtélyes lábnyomokat. Nem sokkal később megérkeztek a várva várt vendégek Bodor Emese Réka és Magyar János személyében, akik részt vesznek a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció munkájában. Emese mesélt a dinók korában élő növényekről, ezután nekiláttunk a Dinó Park beültetéséhez: pálma- és tulipánfákat készítettünk. János pedig bemutató példányokkal szemléltetve mesélt a magyar dinókról.
A nap végén nyílt előadásra vártuk a szülőket is, illetve minden kedves érdeklődőt, ahol Bodor Emese Réka mutatta be a magyar dinoszaurusz kutatás helyszínét, történetét, eddigi eredményeit.

Egy kisváros a hátországban - kiállítás