Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Búcsúzik a 19. század… a múzeumban!

Tisztelt Látogatóink!

Az Esterházy-kastély folyamatban lévő felújítása intézményünket is új kihívások elé állítja. Az múzeum újkori kiállításának tárgyai nagyrészt átkerülnek a nemsokára megnyíló kastély tereibe. Nehéz szívvel búcsúzunk el az évtizedek óta féltve őrzött, szeretett tárgyainktól, de tudjuk, hogy azok a kastély falai között méltó otthonra találnak majd. A változás pedig lehetőséget ad arra, hogy a vármúzeum a jövőben természetes adottságainak megfelelően a középkort és a hadtörténetet helyezze kiállításainak fókuszába.

Kedves Múzeumbarátok!

A múzeum 19. századot bemutató terme október végén végleg bezár. Mielőtt ez megtörténne, kétnapos rendezvénysorozattal köszönünk el a kiállítástól. Búcsúztassuk együtt a legendás sznúkerasztalt, a kastélyszínház széksorát és társaikat!

A tervezett program:
– október 25-én, csütörtökön gyermekprogramok, múzeumpedagógiai foglalkozások a XIX. század jegyében a fiatal korosztálynak
– október 26-án, pénteken 17 órától finisszázs a felnőtteknek: a század felidézése a korszak zenéjével, játékos kvíz, valamint egy utolsó tárlatvezetés Kövesdi Mónika művészettörténész kalauzolásával.

Vendégeinket sok szeretettel, illetve teával és aprósüteményekkel várjuk! A belépés ingyenes!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás