Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Barokk Fesztivál, muzsika, múzeum

Augusztus 17. és 23. között idén immár 20. alkalommal rendezték meg a Tatai Barokk Fesztivált.

A hagyományoknak megfelelően a programfolyam a várban indult el, ahol a “Panyókára vetve – Történelmi viseletek a XVIII. századból” című új időszaki kiállítás megnyitójára került sor. A tárlat a veszprémi Méretes Szabóság által hiteles ábrázolások nyomán elkészített Rákóczi-szabadságharc-, illetve Mária Terézia-kori viseleteket mutat be. Az öltözeteknek helyet adó terem falait a múzeumunk gyűjteményében található Georg Philipp Rugendas XVIII. századi kuruc-képeinek nagyított másolatai díszítik. A kiállítást Dr. Schmidtmayer Richárd múzeumigazgató nyitotta meg, bemutatva a kiállított viseleteket és a korszakot az érdeklődőknek. 

A tárlat – amely tematikájában az idei II. Rákóczi Ferenc-emlékévhez is kapcsolódik – szeptember 29-ig látogatható.

Augusztus 19-én múzeumunk új szerzeményeit mutatta be Kövesdi Mónika művészettörténész. A két, védett magángyűjteményből való barokk szenteltvíztartót aukción vásárolhattuk meg, amelyek hiánypótló darabjaivá váltak fajanszgyűjteményünknek.

Ezt követően Dr. Solymosi-Tari Emőke zenetörténész, akadémikus “Barokk operamesék” című előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Programjainkat a 13. Tatai Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus növendékeinek közreműködése tette színesebbé.

Egy kisváros a hátországban - kiállítás