“Lacus Felix” TÁMOP pályázat

A hétvégén folytatódik Pálffy kapitány története

„Pálffy ébredése” címmel indította el azt a rendezvénysorozatot múzeumunk, amely – szeptember végéig – a tatai Öregvár udvarán az épület történelmi korszakait idézi meg hazai hagyományőrzők, civil szervezetek, csoportok és számos mesterséget bemutató kézműves segítségével.

A rendezvénysorozat első hétvégéjén sok száz látogató kapott betekintést a török kor viseletébe, fegyverzetébe és tábori körülményeibe. Az idősebbek a magyar szablya történetével, fejlődésével, valamint a tatai vár hódoltsági történetével ismerkedhettek meg, a kisebbek gyakorló szablyákkal viaskodhattak.

A három napos húsvéti hétvégén a várba látogatók megtekinthették Zrínyi Miklós, a szigetvári hős fegyverzetének egy-egy másolati darabját, valamint információkat kaphattak a török kor egyik legnagyobb hadvezérének, Pálffy Miklósnak az életútjából.

A programsorozat a hétvégén tovább folytatódik török kori történelmünk felelevenítésével, amelyhez további adalékokkal szolgál múzeumunk időszaki kiállítása, A vitéz Batthyányak fegyvertára.

Fotók: Kiss T. József és Kuny Domokos Múzeum

Egy kisváros a hátországban - kiállítás