“Lacus Felix” TÁMOP pályázat

Bringázz velünk!


Múzeumunk aktuális időszaki kiállításához, a „Két keréken – A kerékpározás történetének 200 éve”című tárlathoz kapcsolódik 28 km-es túránk, melynek célja a Tata körzetében található épített örökség megismerése a Berta-malom, a naszályi malom, Billegpuszta és Dióspuszta érintésével.

Maga a kiállítás Tata testvérvárosából, a németországi Gerlingenből érkezve, a különböző történelmi időszakokon keresztül a biciklizés sokrétűségére hívja fel a figyelmet. A Német Nemzetiségi Múzeumból (2890 Tata, Alkotmány u. 1.) kiindulva – s oda visszaérkezve – ehhez kapcsolódik vezetett kerékpáros túránk.

A túrán résztvevők NYEREMÉNYJÁTÉKBAN vehetnek részt a túrapontok teljesítésével, a Múzeumok Őszi Fesztiválja EVENT@HAND applikáció segítségével! (Ami innen letölthető: https://guideathand.com/…/downloa…/muzeumok-oszi-fesztivalja)

Akit csak az tart vissza a túrától, hogy nem rendelkezik megbízható kerékpárral, vasárnap reggel 9 órától az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ kedvezményesen tud kerékpárt kölcsönözni kifejezetten a múzeum túrájára 1000 Ft-os kedvezményes áron! Programunk támogatását ezúton is köszönjük az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnak!

Egy kisváros a hátországban - kiállítás