Kuny Domokos Múzeum, Vár

Hétfő: SZÜNNAP
Kedd - péntek: 10.00 - 18.00
Szombat-vasárnap: 9.00-18.00
(+36) 34/381 251

Sima bejegyzés

Állandó kiállítás és újabb könyv állít emléket a tatai piaristáknak

Tata Város Önkormányzata október 8-án vasárnap rendezte a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ ünnepélyes megáldását, szentelését a Piarista Rendház épületében. Az esemény 10 órakor szentmisével kezdődött, majd az áldást és szentelést követően kiállítás megnyitóval és könyvbemutatóval folytatódott.

Köszöntőt a helyszínen Bencsik János országgyűlési képviselő mondott. A piaristák tatai története című, 20 tablóképből álló állandó kiállítást múzeumunk állította össze. A tablókon a legnagyobb hangsúlyt a piaristák nevelési és oktatási tevékenységének bemutatása kapta, de olvashatunk a Tata-Tóvárosi Múzeum elindításáról, a főgimnázium építéséről, a rendház bővítéséről is. A kiállítás megnyitóját követően került sor a Sorsdöntő esztendők – Tata és a piaristák című új könyv bemutatójára. A könyvben többek között olvashatunk a piaristák életéről, mindennapjaikról, napirendjükről, vallásos életükről is. Az eseményt Michl József polgármester köszöntő szavai zárták.

Az állandó kiállítás tablóképei megtekinthetőek a Képzési Központ folyosójának falán, a piaristákról szóló legújabb könyv pedig megvásárolható a tatai múzeumban.

Egy kisváros a hátországban - kiállítás